Complete with a landscape design by 2.ink studio that incorporates indigenous plants, this sustainable headquarters by LEVER Architecture thoughtfully uses design thinking to accommodate various levels of physical ability and feel inviting to all

Portland, Oregon

Situated in Portland’s Albina community, The Meyer Memorial Have faith in Headquarters by LEVER Architecture with 2.ink Studio is a platform for advancing Meyer’s initiatives throughout the condition, supported by a structure that expresses the Foundation’s commitment to equity and sustainability.

Meyer Memorial Belief is a private foundation that invests in organizations, communities, strategies, and initiatives that add to a flourishing and equitable Oregon.

The new campus’ developing software involves an engagement centre for general public systems, mission library, cafe-model party place and roof garden terrace, workspace for 50, conference rooms, and coworking house for partners.

For its inclusive and sustainable design and style, Meyer Memorial Have confidence in Headquarters has recently been awarded a 2022 American Architecture Award Honorable Point out, by The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design and The European Centre for Architecture Art Design and Urban Scientific tests.

To bolster connections in between the Basis and the communities it serves, Meyer’s floor flooring is built as a “front porch.”

Inside of, the focal issue of the setting up is the Centre for Wonderful Purposes, a 100-seat convening centre for community courses and collaborations with companion businesses.

Produced from a regional wooden products identified as Mass Plywood, the Centre is an indoor/outside function area that opens to an instructional garden.

The landscape design acknowledges local ecology, local community history, and regional identity, serving as an educational setting for staff and guests.

Indigenous plant species ended up chosen mainly because of their historical significance as a major meals, medicinal or commodity source for Columbia River tribes. 

A back garden marker in the Kwánsǝm Yakwá Garden expresses the concept so steadily articulated by Indigenous men and women, “we’ve constantly been here” in Chinook Wawa.

The building thoughtfully incorporates style and design imagining that accommodates different concentrations of bodily ability, and is inviting to all regardless of race, coloration, religion, intercourse, national origin, disability, or age.

Examples contain a bottom-up tactic to design and decision-making with participation of the greater part of Meyer staff members at just about every phase equitable distribution of widespread features and windows all through going higher than and past ADA demands furnishings that accommodates different system forms and actual physical qualities diversity of cultures and languages mirrored in messaging, signage, and artwork. 

Reflecting a determination to varied representation and equitable outcomes throughout its workforce, Meyer designed rigorous participation goals and worked with the challenge crew to maximize options for BIPOC and lady-owned corporations: 39 % participation for the design crew and 55 % participation for the development staff.

The project connects sustainable developing design with social equity and local community growth, demonstrating the synergistic romantic relationship that can be produced among these objectives. 

In line with environmental targets, the job realized LEED v4 Platinum certification and is enrolled in the Path to Internet Zero with Electricity Rely on of Oregon.

The design and style for the new headquarters employs a quantity of strategies to reach these ambitious certifications, which includes solar PV panels, an strength successful constructing enclosure and HVAC technique, on-web-site stormwater management, regional components, and indigenous plantings.

The creating makes use of 30 percent much less electrical power and with the 50kW photo voltaic array, consumes 50 per cent significantly less vitality when when compared to a regular code structure in Oregon.

The setting up works by using 35 percent much less h2o indoors and 80 % fewer h2o for irrigation.

A dynamic filtration procedure and activated carbon filter media lower air particulates, eliminate odors from getting into the making, and produce much healthier indoor air good quality for staff members and visitors alike.  

Challenge: Meyer Memorial Have confidence in Headquarters
Architects: LEVER Architecture
Lead Architects: Chandra Robinson, Thomas Robinson, Cecily Ryan, and George-Michael Rusch 
Landscape Architects: 2.ink Studio
Structural Engineers: KPFF Consulting Engineers 
Civil Engineers: Standridge Layout
MEP EngineerS and LEED Advisor: Glumac 
Experiential Designers: Ditroen
Typical Contractor: O’Neill/Walsh Group Builders 
Shopper: Meyer Memorial Have faith in
Photographers: Jeremy Bittermann

Green Good Design Awards 2023